Invigning igen - Engagemangsguiderna!

I tisdags, 7 september, var det invigningsdags igen. Denna gång var det Engagemangsguiderna och Gottsunda Sisterhood som invigde sina gemensamma lokaler i Gottsunda. Lokalerna ligger strax intill Gottsunda centrum, med Uppsalahem som välvillig och stöttande hyresvärd. Uppsalahems engagerade distriktschef Kees Geurtsen var förstås bland invigningsgästerna. Vi var också några politiker på plats. Engagemangsguiderna har skrivit om invigningen på sin blogg .

Engagemangsguiderna ska stötta och guida ungdomar i Gottsunda att utifrån sina intressen delta i föreningslivet. Om det inte finns någon förening som passar ska ungdomarna få råd och stöd om hur man enkelt startar sin egen förening.

 

Projektet får stöd av statliga Ungdomsstyrelsen och drivs av Centrum för ideellt arbete, inom Uppsala Föreningsråd.

Inom projektet görs i samarbete med Uppsala Näs IK, UNIK, en särskild satsning på idrotten. Fotboll för barn och ungdomar står i fokus.


Gottsunda Sisterhood är också inriktat på att stimulera till föreningsaktivitet, men har tjejer i åldrarna 13 – 19 som målgrupp. Sisterhood har även några rum för träffar och andra aktiviteter i lokalerna de delar med Engagemangsguiderna.

Gottsunda Sisterhood drivs av Gottsunda Dans & Teater som har flera projekt på gång i Gottsunda. För balansens skull även ett som är inriktat på pojkar, skrev om det i min blogg häromveckan.

 

Om en god del av den energi, kreativitet och aktivitetslusta som finns bland ungdomarna i Gottsunda i än större utsträckning kan ske i olika typer av föreningar vore mycekt vunnet. föreningar som kanske inte ser ut som alla andra föreningar. Det finns plats för nya föreningsformer. Även om det redan idag finns en mångfald som ingen kan klara att överblicka, lyckligtvis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback