Gränser för toleransen?

De som ordnar Uppsala Pride tycker inte att Folkpartiet platsar i deras Pride-parad. Det är kapitalismen som leder till förtryck av homosexuella, enligt arrangörerna.

 

Det är tydligen välkänt att alla socialistiska/kommunistiska länder har en öppen och tolerant politik gentemot HBTQ-personer. Det är ju bara att tänka tillbaka på Sovjetunionen, eller nu i Kina, Nordkorea eller Kuba. Hur öppet som helst!! Eller hur var det?
Och vilket förtryck det är i marknadsekonomiska/kapitalistiska länder som Sverige, Holland, Norge, Danmark, Storbritannien, Australien etc etc! För att inte tala om USA, presidenten där har ju utmärkt sig senaste tiden med uttalande om homosexuellas rätt att ingå äktenskap. Eller hur var det?


Häng med på torsdag 17 maj kl 13, Stora Torget, Uppsala. Då manifesterar vi på internationella dagen mot homofobi. Mot homofobi och för öppenhet och tolerans. Något som de anarkistiska socialister som arrangerar Uppsala Pride tycks ha svårt med, tyvärr.
Folkpartiet Uppsala Kommunförening och Liberala Ungdomsförbundet Uppsala samarrangerar. LUF hade kommunföreningens uppdrag att ordna gemensamt deltagande FP/LUF i Uppsala Pride, men nu blir det ett separat arrangemang istället.

 

Anders A. Aronsson
ordförande
Folkpartiet Liberalerna Uppsala Kommunförening


Högre ambitioner för flyktingmottagande

Alliansen höjer ambitionerna för Uppsalas flyktingmottagande


Pressmeddelande 2012-05-08


I budgeten (IVE 2013-2016) slår Alliansen fast det nya inriktningsmålet  ”Uppsala är en öppen och solidarisk kommun avseende flyktingmottagande och särskilt avseende ensamkommande barn.” Budgetbeslutet tas av kommunstyrelsen i maj och kommunfullmäktige i juni.

 

-          Med det nya inriktningsmålet slår vi fast en tydlig politiskt inriktning. Solidaritet mellan människor är en fråga om vilka värderingar vi står för och vilket samhälle vi vill ha. Genom öppenhet kan vi ta tillvara på alla som vill bidra till samhället och då klarar vi också välfärden på lång sikt, säger Mohamad Hassan (Fp), kommunalråd med ansvar för sociala frågor

 

Uppsala har de senaste åren ökat antalet ensamkommande barn man tar emot och är idag en av de kommuner som tar emot flest ensamkommande barn i landet. Enligt den senaste utvärderingen känner sig barnen väl omhändertagna och trygga i sitt boende.

 

-          Vi tar väl hand om de ensamkommande barn som flyr till Sverige och som kommer till Uppsala. I tider när hem för ensamkommande vandaliseras behöver vi ta tydlig politiskt ställning för solidaritet. Vi har ett gemensamt ansvar för alla barns välbefinnande, säger Anders A Aronsson (Fp) ordförande för Socialnämnden för barn och unga.

 

Det faktiska antalet mottagna vuxna har minskat de senaste åren. Den begränsande faktorn är inte tillgången på arbete utan att det är svårt att hitta fungerande bostäder i en växande stad. Därför slöts i april en länsgemensam överenskommelse om arbetet kring mottagandet av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn.

 

-          Det faktum att vi har svårt att hitta bra bostäder får inte vara ett hinder från att vilja öka ambitionerna kring solidaritet och öppenhet. Vi, om några, har ett bra arbetsmarknadsläge och det är en nödvändig förutsättning för en bra etablering, säger Mohamad Hassan (Fp)

Anders A. Aronsson & Mohamad Hassan

 

För mer information kontakta

Mohamad Hassan (Fp), kommunalråd med ansvar för sociala frågor 018-727 13 00 / 070-876 65 62

Anders A Aronsson (Fp), ordförande i Socialnämnden för barn och unga  070-377 50 62

Erica Närlinge, politisk sekreterare Folkpartiet Liberalerna 018-727 13 02 / 076- 140 09 29