Äventyrligheter på hög nivå

Det här med att resa till andra länder, till nya miljöer, på olika uppdrag, innebär emellanåt fantastiska upplevelser, men även en och annan prövning. Till prövningarna hör definitivt alla procedurer och framförallt all väntetid på flygplatser. Måndag kväll, avresetid 23.55 - nåväl, man kan sova på planet under de fyra, fem timmar resan tar. "Incheckning senast två timmar innan avresa", hmm, inte SÅ kul att sitta på Arlanda mellan 22 och midnatt, men det är väl bara att foga sig. Väl på Arlanda: "Departure delayed until 02.00"!!! Planet jag skulle åka med hade inte ens landat. Det visade sig senare att det landade en stund efter 02.30! Klockan 03.40 lyfte planet med vid det laget tämligen trötta passagerare. Efter en dryg halvtimme serverades en varm måltid, klockan kvart över fyra på morgonen!! Den cateringfirma flygbolaget anlitar skulle dessutom behöva utveckla sin matkvalitet - det som serverades smakade faktiskt riktigt dåligt!
 
Jag satt som vanligt på en fönsterplats, det är lugnast där. Vanligtvis alltså. Upptäckte efter en stund att väggen var lite lös...ett stort sjok av inneväggen satt löst! Men det verkade inte påverka trycket i kabinen. Jag funderade ett tag på om det var ett cabrioletplan, flygbolaget heter ju "Flying Carpet".
Under mellanlandningen i Beirut kom dock en tekniker och lagade väggen lite elegant sådär - med tejp!

Men vi kom ändå fram till slut till Erbil, huvudstad i Kurdiska regionen i Irak. Några intensiva dagar väntar, med möten på ett par ministerier om ett projekt. Mer om projektet en annan dag.

Om du ska till Erbil, så kan jag knappast rekommendera flygbolaget "Flying Carpet".
 image10