Koordinera

Måndagar kl 18 är det trångt på jympagolvet, Friskis & Svettis Ekeby, Uppsala. 130 personer eller nåt ditåt ska få plats, plats att röra sig, svänga på armar och ben, springa runt, göra armhävningar och annat stärkande. Det gäller att alla hänger med någorlunda i takten och framförallt rör sig åt samma håll när man ska förflytta sig några steg åt höger eller vänster. Det funkar ganska bra, men det är rätt många som har svårt att följa takten. Detta trots att musiken har så tydlig takt och att ledaren Susanne är tydlig med att att visa rörelserna. Dessutom är det viktigt för de som befinner sig runtomkring att man har lite koll på omgivningen. Några verkar inte ha det, vilket är speciellt jobbigt när personen ifråga är stor och lång. Svängradien blir liksom så omfattande. Jaja, ett mindre problem trots allt.

...å snön det stannar kvar, kallt har det blivit också. Det verkar som vinter såhär i januari, häftigt!

Har ägnat en stor del av dagen åt att förbereda inför heldagsmöte med Socialnämnden för barn och unga i Uppsala kommun och andra möten för nämndens räkning under veckan. Uppdraget som ordförande i nämnden innefattar en hel del intressanta uppgifter, samt ett och annat mer apart inslag.

Nystart!

Det är dags att starta om, börja på nytt med denna blogg alltså. Några samverkande anledningar i oktober gjorde att bloggskrivandet hamnade i strykklass ett tag.  Sedan har det liksom rullat på utan bloggeri. Inte för att jag haft brist på skrivuppslag, men annat har fått komma högre på prioriteringslistan. Men nu är det dags att köra igång igen.
Inspirationen kom när jag läste ett e-brev som kommit in i en e-postlåda som jag mest använder vid utlandsresor, som reservlåda. Har inte öppnat och läst brev där på nån månad. Där fanns bl a ett brev från en klasskamrat i grundskolan, rentav i låg- och mellanstadiet. Vi har inte haft kontakt på sådär hundra år, nåja fyrtio år åtminstone. Men så har han hittat min blogg och skickar några rader, himla kul! Jag har inte hunnit kolla än var i världen han befinner sig eller vad han gör.

Jag upphör inte att fascineras av de möjligheter som Internet ger. Idag är det så självklart, vi har vant oss snabbt vid att ha omedelbar tillgång till ALLT, NU, HÄR. Det är mindre mödosamt att leta reda på fakta eller söka reda på personer man tappat kontakten med. Tänk så mycket tid vi sparar sammantaget, letartid alltså. Allt kan man hitta på nätet, man kan chatta, ringa, kolla TV, kolla film, jobba via webbgränssnitt, egentligen skulle man ju kunna klara sig utan mänskliga kontakter, allt kan fixas via nätet. Smidigt och effektivt, men fruktansvärt tråkigt och inskränkt. De tankar man har behöver ju bytas och brytas tillsammans med andra.
Utvecklingen verkar inte ha blivit den att alla är instoppade i sina datorer. Konferensbranschen har hyfsade tider, fortfarande har vi möten, träffar, föreläsningar, grupparbeten, bikupor allt vad det heter i syfte att på mer eller mindre organisrade sätt utbyta tankar och perspektiv med varandra. Det mänskliga, personliga mötet kan lyckligtvis inte ersättas. Men underlättas och inriktas på mer utvecklande uppgifter. Det känns betryggande.

...å nu har det blivit vinter! Bilarna på parkeringsplatsen hade ett två decimeter tjockt snötäcke, det tog en bra stund att sopa av bilen och få undan så pass mycket snö att jag kunde köra ut från p-platsen. Måhända får det vara lite vinter ett tag nu, med lite snö och några grader kallt. Snart dags att prova slalomskidorna igen!