Uppsala en förebild!

Ägnade några timmar måndag kväll åt att träffa en delegation engagerade socialarbetare från England. De ville veta så mycket som möjligt bl a om hur vi jobbar med placerade barns skolgång, både i familjehem och på HVB. Det har vi faktiskt bra koll på här i Uppsala, bl a genom att socialnämnden för barn och unga och de nämnder som ansvarar för skolorna har gemensamt kontor. Dessutom gör vi nu en speciell satsning på ett projekt som heter SkolFam. Det är inriktat på att i första hand se till att familjehems placerade barns skolgång fungerar väl.


Citat från Uppsala kommuns hemsida:

 

En delegation från Storbritannien besöker under vecka 16 Uppsala för att studera hur Sverige arbetar med vård av barn och unga vid svenska institutioner. Besökarna vill lära sig mer om de metoder som används vid Uppsalas HVB-hem.

Delegationen kommer ifrån Derbyshire och består av representanter som arbetar med vård och behandling samt personer som är verksamma inom skolan. De kommer att besöka några av de kommunala HVB-hemmen i Uppsala. Fokus är att få höra mer om de metoder som institutionerna
använder sig av i vården av barn och unga.

- Att besökare från Storbritannien kommer till Uppsala för att lära sig med om hur Sverige arbetar med metoder inom barn- och ungdomsinstitutionerna är för mig ett bevis på att vi ligger långt framme inom området, säger Anders A Aronsson (FP), ordförande i socialnämnden för barn och unga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback