Leif Sanner - en liberal kämpe!

Folkpartiet Liberalerna i Uppsala har sorg. Vår vän och synnerligen aktive medlem, kommunalrådet Leif Sanner, avled onsdagen den 17 mars 2010 efter en längre tids sjukdom. Leif blev 72 år.

 

I och med hans bortgång förlorar Folkpartiet och Uppsala kommun en av sina mest erfarna och kunniga politiker. Leif var engagerad in i det sista, med framtidsinriktade samtal om översiktsplanen, om miljöfrågor, om regionplanefrågor, om trafikutveckling och mycket annat. Han var alltid väl påläst och pådrivande. Han satte sig in i väsentliga detaljer och hade en förmåga att finna just de viktiga detaljer som är avgörande för helheten.

Men Leif gjorde även stora insatser i det lokala partiarbetet. Det handlade om allt från ledarskap i lokala föreningar till handgripligt valarbetande. Han var vid sin bortgång kassör i lokalföreningen Uppsala Fyris.

 

Hans gärning för Folkpartiet och kommunen sträcker sig över fyrtio år. Han var kommunalråd, ledamot i kommunstyrelsen och företrädde Folkpartiet i en rad andra sammanhang. Han hedrades häromåret av Folkpartiets partistyrelse med Karl Staaff-medaljen för förtjänstfull gärning.

 

Men än viktigare är att vi är många som förlorat en god och trogen vän. Vi minns den glade Leif, han som organiserade de glada festerna, den gode sångaren som anförde sången, som var flitig på dansgolvet, som spred god stämning.

 

Våra tankar går nu främst till Leifs närmast anhöriga, vi delar deras sorg.

 

Anders A. Aronsson
ordförande Folkpartiet Liberalerna Uppsala Kommunförening


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback