Gottsunda Factory på G

Ägnade en stor del av dagen åt Gottsunda, främst Gottsunda Factory. Deltog på förmiddagen i ett inspirations- och utbildningspass för ett tjugofemtal arbetssökande, ett av veckans två gemensamma teoripass för gruppen. Idag var det företagaren Stefan Hanna gav tips och förslag om arbetssökning utifrån sin roll som arbetsgivare. Hans huvudteser var att vara väl förberedd och att våga sälja sig själv. En förutsättning för det senare är att man funderat över främst sina starka sidor, vågar lyfta fram det man är bra på. Inte alltid så lätt, särskilt om man som flera av deltagarna i gruppen varit utan arbete under en lång period. Men Gottsunda Factorys uppläggning är att bygga upp självkänslan, medvetenheten om egna starka sidor och därigenom modet att våga ta egna kontakter med arbetsgivare, börja bygga relationer som kan leda vidare.

Jag hoppade in i programmet med en liten komplettering och stöd till Stefans resonemang, utifrån mina tidigare erfarenheter som personaldirektör i en större koncern.

Aram Afsahi i inspirationstagen

Aram Afsahi höll sedan i en genomgång om jobbsökargruppens kommande program, berättade bl a om några jobbmässor som ordnas nu i mars. Då gives möjlighet att vid ett och samma tillfälle träffa många olika arbetsgivare med rekryteringsbehov.

Gottsunda Factory visar glädjande goda resultat hittills. Många eldsjälar som bidrar till det! Det ska bli intressant att ta del av den utvärdering som forskaren Leif Drambo fortlöpande gör. En delrapport är i faggorna.

Läs mer om Gottsunda Factory på deras hemsida. Den är i och för sig främst riktad till arbetsgivare, men under ”Vad vi gör” och sedan fliken ”Vår process” kan man läsa mer om metodiken.

 

I övrigt hade jag en del andra intressanta kontakter och samtal, mer om det vid annat tillfälle.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback