Full fart vid Alnäs!



Att en solig förmiddag komma ut till KFUK-KFUMs förnämliga anläggning Alnäs invid Ekolns strand intill Sunnersta, det var en fin upplevelse. Annelie Jansson, verksamhetschef för Uppsala KFUK-KFUM, guidade entusiastiskt runt på det välskötta området. Detta medan det kryllade av aktiviteter för de ca 350 barn i åldrarna 7 - 15 år som är på dagläger just denna vecka. Segling, studsmatta, basket, cirkusskola, widsurfing, friklättring... och flera andra varianter pågick för fullt. Varje grupp med ett par stycken välutbildade ledare.
KFUK-KFUM Uppsalas hemsida ger mer info.


Två seglingsledare och Annelie Jansson, verksamhetschef KFUK-KFUM Uppsala

Det som slog mig speciellt, det var den frimodighet och arbetsglädje som de olika ledarna utstrålade; de äldre ungdomar som t ex leder seglingskursen eller cirkusen, kökspersonalen; lägerchefer och den erfarne vaktmästaren. De verkade verkligen trivas med sina uppgifter, vilket förstås smittar av sig och påverkar de deltagande barnen och ungdomarna på ett posivt sätt.

En verksamhet som denna kräver mycket planering, organisation och administration. Mycket av ideell kraft och engagemang, som dock ger mycket tillbaka.

Att sommaren varit så varm att det blivit någon slags algblomning i vattnet kan förstås inte KFUK-KFUM Uppsala göra något åt. Det såg lite läbbigt ut både vid Alnäs bryggor och vid närliggande badplatsen Lyssnaängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback