Glimt från mediainslag om Gottsunda m.m. hösten 2009 - del 4

Från SVT Uppland den 3 september

Om kommunens insatser m.m.


Från TV4 Uppland den 2 september

Om kommunens insatser m.m.

"Bilbränder och bråk ska snart vara ett minne blott"

Efter helgens oroligheter i Gottsunda - nu satsar Uppsala kommun hårt för att ska komma till rätta med missförhållandena i Gottsunda.
- Vi vill markera att vi inte accepterar det som skett under helgen, säger Anders A Aronsson (FP) i ett pressmeddelande.

Publicerad 2 sep 2009 12:06
Uppdaterad Thu Sep 03 04:57:32 CEST 2009
Dela på Facebook Skriv ut Tipsa en vän Öka textstorlek textstorlek Minska textstorlek

Det är Socialnämnden för barn och unga, SBN, och polisen som tillsammans ska arbeta för att skapa ett lugnare Gottsunda. Polisen lovar att stärka sin bevakning av stadsdelen.

För kommunens del handlar det på kort sikt om följande åtgärder:

· Genomgång av de fältinriktade insatserna från socialtjänsten/råd och stöd. Det sker redan idag ett omfattande fältinriktat arbete, men det kan behöva vässas än mer.

· Initiativ till fler insatser av nattvandrare. Det lokala Brottsförebyggande Rådet har alla kontakter för detta, fler från föreningsliv m fl behöver troligtvis aktiveras.

· Kontakt med KFUM Fryshuset om att starta verksamhet av typ ”Lugna Gatan”. Möte om detta hålls redan onsdag 2 september.

· Aktivera fler kommunala enheter för insatser inom respektive ansvarsområde. Det handlar t ex om fritids- och naturvårdsverksamheten och gatukontoret.

· Gottsundas områdesgrupp, samarbetsorgan för en mångfald myndigheter, fastighetsägare, skola, föreningar m fl, sammankallas till möte snarast, hålls redan i början av september.

· Kommunen tar initiativ till en samling för de föreningar som är aktiva i Gottsunda.

· Redan tidigare har markerats behovet av ungdomsmottagning i Gottsunda samt stärkt studie- och yrkesvägledning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback