Klart för samkönade äktenskap även i kyrkan

Så har då kyrkomötet, Svenska Kyrkans "riksdag", med stor majoritet röstat FÖR att Svenska Kyrkan fortsättningsvis ska viga två personer som vill manifestera att de älskar varandra, oavsett personernas kön. Kärleken är gränslös heter det, vilket alla med normal uppfattningsförmåga torde ha upptäckt för länge sedan.
Kyrkomötets beslut ligger i linje med det kristna kärleksbudskapet. Jag har svårt att förstå motståndarna, speciellt de som hävdar att öppnar man för samkönade äktenskap så kommer på sikt samhället att dö ut. Men snälla, bara för att man öppnar för samkönade äktenskap OCKSÅ, så innebär det inte att förekomsten av äktenskap mellan kvinna och man försvinner! Det torde för evärdelig tid fortsätta att vara det vanligast förekommande. Risken för uteblivna barnaskaror är obefintlig.

För övrigt hade jag glädjen att i somras vara vigselförrättare, i solnedgången, vid Laholmsbukten, med stillsamt vågskvalp från Kattegatt i bakgrunden. Det var två goda vänner som gifte sig, två kvinnor för övrigt. Tur att de inte inväntade kyrkomötets beslut, då hade jag inte fått glädjen att viga dem!

Vigsel vid Laholmsbukten, i solnedgången en augustidag 2009.
Foto: Göran Dahlberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback