Mycket politik e de...

Det blir mycket om politik här på bloggen nu. Det finns mycket annat att skriva om, men just nu är valkampanjen prioriterad. Som ordförande i Folkpartiet Liberalernas Kommunförening Uppsala och som kandidat på kommunfullmäktigelistan känner jag ett stort ansvar för att bidra till en framgång för Folkpartiet.

Idag hela eftermiddagen var jag i valstugan på Stora Torget i Uppsala. Det är riktigt kul att snacka med alla som kommer och ställer frågor om olika politiska sakområden: äldreomsorg, skolan, arbetslösheten, biståndspolitik, skattefrågor och en hel del annat. Vi är ju flera som hjälps åt. Man kan inte vara insatt i alla frågor, men man kan ta reda på det man inte vet. Vi har bra och tydliga material att dela ut denna gång, det är en styrka. Idag var Mauricio Rochas på besök en stund och presenterade tillsammans med Mohamad Hasan och Ismail Kamil en integrationsrapport om Uppsala. Lite senare höll Erik Ullenhag torgmöte. Vår kommunala toppkandidat Karolina Hilding var också där ett bra tag, hon som är känd från bussreklamen i Uppsala. Vaksamma ögon har hittat artiklar om denna bussreklam även i tysk media, förutom all den upmärksamhet som varit i Sverige.

Programmet "Testa ditt val" i SVT1 fredag kväll blev en tydlig framgång för de borgerliga partierna, främst fp och kd. Jag såg enbart de sista tio minuterna, men upplägget innebar att olika grupper "undersköterskor", "småbarnsföräldrar" etc röstade i början av programmet, varefter diverse olika ämnesområden behandlades under programmets gång. I slutet jämfördes sympatierna i början och i slutet av programmet, såväl inom respektive grupp som totalt. (s) som hade lågt från början fick ännu lägre, (mp) ökade, medan inom borgerliga sidan (m) tappade och (fp) och (kd) gick rejält framåt. En så liten grupp om totalt 130 personer (uppfattade den siffran, ej 100% säker) är inte representativ, men inriktningen var naturligvis upplyftande.
En av småbarnsföräldrarna, en kvinna i trettioårsåldern, ville ha ordet när det var möjligt att kommentera: "Jag har alltid varit moderat, det har liksom varit naturligt för mig. Men nu ska jag rösta på Folkpartiet, Leijonborg är värd allt stöd." Ej ordagrant återgivet, men andemeningen var denna.
Sånt hör man gärna mera av, även om det inte stärker alliansen.

Gemyt vid valstugan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback