Duellen i TV4

TV-licensen är för mig en hög utgift, om man bedömer den i relation till antalet timmar som jag kollar på TV. Det kan gå ganska många dagar utan att TVn är på. Men ikväll har jag haft den på. Åtminstone från kl 21 och framåt ett tag.
Kollade på debatten mellan Fredrik Reinfeldt och Göran Persson. Det var bra stuns i debatten. Men att Reinfeldt vann debatten på poäng tycker jag var helt klart. Han fick in ganska många goda poäng, trots att Göran Persson rä en mycket skicklig debattör. Men Reinfeldt naglade fast gång på gång "vilka är dina svar, dina alternativ?" när Göran Persson ägnade sin tid åt att förvrida Alliansens förslag för att sedan slå mot dem. Det är en lätt genomskådad taktik, att utmåla motståndarnas förslag i svartaste svart, för att sedan slå mot förslagets eländiga effekter. Detta i brist på egna förslag. "Vi är på rätt väg, vi har vidtagit en rad åtgärder..." säger Göran Persson, samtidigt som ungefär 1,5 miljoner personer står utanför arbetsmarknaden.
Alla är verkligen inte med.

Kollar man på dags- och kvällstidningars hemsidor så är Reinfeldt överlägsen debattsegrare. T o m i Aftonbladet ansåg över 60% av de 26.000 webb-röstande att Reinfeldt vann. Att procentandelen till Reinfeldts förmån är närmare 85% i Svenska Dagbladets webb-omröstning är väl inte så konstigt. På Expressens hemsida säger 76% att Reinfeldt vann duellen, 21% tycker Persson, medan 3% håller på oavgjort. I Dagens Nyheter fanns svarsalternativet "tittade inte" med, vilket 15% svarade, 33% höll på Persson och 51% tyckte att Reinfeldt vann. 

Dessutom en hel timme politik utan att "spionaffären" var på tapeten. Välgörande med en debatt om sakfrågorna, det är de som ska avgöra valet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback