Dataintrångseländet

Alltså, han Jodenius har verkligen ställt till det för allt och alla. Fokus i valdebatten flyttas från sakpolitiken, (s) kan köra igång stora gråtvalsen och Folkpartiets trovärdighet påverkas tyvärr negativt. Det finns inget försvar för det Jodenius gjort, så det är helt klart. Men det blir orimliga proportioner i debatten.

Parallellen till fotbollslandslaget är uppenbar. Där var det tre spelare som bröt mot givna regler - de kastas ut. För den skull ska man väl inte kasta ut HELA laget!? Låt de som felat schavottera, den som medvetet gör fel, bryter mot regler, bryter mot lagen, ska straffas för det. Men alla de som INTE gjort fel, varför straffa dem??
Jodenius avskedades omgående, har får inte vara med i laget längre. Men vi andra, som inte gjort några dataintrång, vi har inte gjort några dataintrång. Vad finns det för anledning att straffa oss??
-----------------
Så långt skrev jag i förmiddags.
--------------------
Tyvärr har hela affären bara blivit än värre. Omdömeslöst av presschefen och även av partisekreteraren att inte följa upp den information de fick i mars om Jodenius förlöpelser och brottsligheter. Man skulle gått ut med detta DÅ, så att det inte fått ligga och gro till sig tills NU! Obegripligt att de inte insåg sprängkraften i agerandet. Nu har båda avgått, men skadan är skedd och den är STOR.
Återstår att se hur upprörda väljarna är. Det finns inget försvar för dataintrånget och den bristfälliga hanteringen, men valrörelsen måste ändå handla om sakfrågorna.

Kommentarer
Postat av: Peter

Ja, jag håller med dig Aronsson! Nu är det dags att öppna upp alla arkiv!

Däremot måste vi också påvisa att det är tjänstemän, till största del som gjort det här!
(Har dock inte någon koll på vad Jakobsson har för uppdrag, förtroende/tjänsteman?)

Postat av: Anders AA

Jakobsson var partisekreterare, dvs partiets högste tjänsteman.
Såg Marit Paulsen intervjuas av TV4 ikväll. Hon sa det jag skrev redan i morse: Jakobsson borde agerat kraftfullt redan i mars. Obegripligt att en så erfaren kommunikations- och mediaexpert inte lyfte fram det hela i ljustet DÅ. Han borde insett frågans politiska sprängkraft och agerat direkt, då!
Anders AA

2006-09-07 @ 00:25:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback