Tufft...

Flera spår för bättre tågtrafik
Jag är en av dem som pendlar mellan Uppsala och Stockholm. Idag gick tågen i tid. Det skulle man inte behöva notera.
Det har varit kaotiskt några dagar, särskilt i måndags. Då ställdes flera tåg in på morgonen, vilket ger stora konsekvenser. Resenärer till TRE fullsatta tåg skulle trängas på ETT tåg, dessutom rejält försenade. ”Ha en bra dag” känns väldigt långt borta med en sådan start på dagen. Själv tog jag mig över till ett tåg som går direkt Uppsala – Stockholm, resan tar vanligtvis mindre än 35 minuter. Men nu kunde tåget inte avgå i tid kl 8 p g a personalbrist, men om en kvart så… Efter en halvtimme kom så personalen, de hade fått bud om att jobba på detta tåg sådär kvart, tjugo över åtta. Så kom tåget iväg, men vid helt fel tidpunkt. Då är det inte lätt att trängas på spåren in mot Stockholm med fjärrtågen från Dalarna och Norrland, med de lokaltåg Uppsala-Stockholm som gick i tid, med Upptåget till Upplands-Väsby och sedan från Arlanda eller Märsta och söderut med pendeltågen och Arlandabanan. Trafiken är intensiv, det är fullt upp med resenärer, här skulle behövas ännu fler spår. Men det räcker inte infrastrukturpengarna till. De går till Bothnia-banan i norr. Undrar hur många resenärer de har där? 

Åkte taxi i Stockholm till ett sammanträde. ”Jaha, nu märks det verkligen att trängselskatten är borta” säger taxichauffören när vi gång efter gång fastnar i någon trafikgröt på Kungsholmen. Alla avspärrningar av säkerhetsskäl under givarkonferensen om Libanon förvärrade situationen, om än tillfälligt. Tur man inte skulle till Blasieholmen eller dess närhet i något ärende, runt Grand Hotel var det helt stopp.

Flyttat in till stan
På väg hem från jympan var jag nära att köra på en hare. Den satt mitt på infarten till den parkering där jag hyr en plats. Den hoppade iväg lite lojt mellan bilarna och stannade på en gräsmatta strax intill. Även hararna är numera urbaniserade?

Jympan ja, oj, det var jobbigt. Men ett fantastiskt bra intensivpass som Jenny S komponerat. Hon gick ut för fullt från början och ökade sedan takten kan man säga. En del nya övningar som verkligen var tuffa. Hon är en av de mest erfarna Friskis & Svettis-ledarna, ansvarar för kvalitetskontroller av kollegorna, väljer ut och utbildar nya och allt vad det kan vara. Men så är hennes pass toppenbra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback