Lagsport?

Dagens politiska kommentar
Jag studsade till för en valaffisch idag. Det är (s) som har en med rubriken "Sverige är en lagsport". Detta illustereras med en bild, där fem personer delar på en cykel.  "I uppförsbacke måste alla trampa och i nedförsbacke ska alla få rulla", står det. Men det kan inte rulla något vidare, eftersom både fram- och bakhjul är avmonterade! Dessutom är det fem personer till EN cykel? Å ingen har cykelhjälm! Vad säger Trafiksäkerhetsverket om detta?? Hmm, lagsport...cykel...innovativt, men inte så smart. Men om alla ska med så får de nog promenera alla fem, bärande cykeln. Men det blir ingen vidare fart då, det rullar inget vidare i nedförsbacken...
Ett trött regeringsparti som väljer en isärplockad cykel som symbol för lagsport och för att vi ska ta ansvar för varandra - det regeringspartiet borde få ledigt ett tag.

Dagens kulturinslag 1
Idag läste jag ut en bok som jag började på för någon vecka sedan: "Ögonblick - från ett halvsekel i UD-tjänst" av Sverker Åström. En intressant bok, där han berättar om många olika förhandlingar på regeringsnivå, från tiden som FN-ambassadör och mycket annat. Är man intresserad av samtidshistoria kan Åströms bok verkligen rekommenderas.
Det han lyfter fram som en stor svensk framgång, det är initiativen till 1972 år stora miljökonferens i Stockholm och dess uppföljare i Rio de Janeiro 1992.
 
Dagens kulturinslag 2
Dagens gäst vid min Rotaryklubbs frukostmöte var en basfiolspelare från Kungliga Filharmoniska Orkestern, med Konserthuset i Stockholm som hemarena. En mycket sympatisk man, som i sexton år varit anställd i orkestern. Han intervjuades av den outtröttligt entusiastiske storkunds/sponsoransvarige för Konserthuset, Peter Scheele. Intressant inblick i en musikers vardag samt resonemang om dirigentens betydelse. Den oförklarliga karisma och det kunnande som vissa besitter inspirerar orkestern till att så att säga lyfta en bit från scengolvet, till högre musikaliska höjder. En orkester som Filharmonin spelar bra även med en dålig eller mindre bra dirigent, men med en toppklassdirigent uppstår ljuv musik.

Dagens fysiska påfrestning
Friskis & Svettis, kl 19.30, tisdagar, ledare Anna-Lena. Oj, hon är tuff. Distinkt och stenhårt program, om de andra ledarena har intensivpass, så har Anna-Lena intensivt intensivpass. Men jag hängde med i så gott som allt. Armhävningarna blev lite sega i tredje omgången, när det började bli uppåt femtio totalt.
Men denna självvalda plåga ger en inre tillfredsställelse och dessutom håller det alla ryggproblem borta. Mår man bra fysiskt, så påverkas även psyket positivt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback